Beter mobiel bereik: Wat is 4G?

Mobiel internet & goed mobiel bereik wordt steeds belangrijker.  we zijn steeds meer afhankelijk van onze mobiele telefoon. Kunt u zich nog een tijd herinneren dat u met een boek of krantje in de trein zat, onderweg naar werk of school? Nu is dat vervangen door de mobiele telefoon. Want altijd en overal in verbinding staan met de rest van de wereld is blijkbaar wat we willen. En door al deze ontwikkelingen groeit ook de mobiele internetmarkt.

2G, 3G, 4G…

Het mobiel internet was vroeger ‘gewoon’ mobiel internet. Tegenwoordig wordt de snelheid en betrouwbaarheid aangegeven  met een term: vroeger was het ‘nieuwe’ mobiele internet 2G. Dit was al heel wat, maar nu is 3G het absolute minimum.

Bereik op uw mobiele telefoon

Maar laten we niet op zaken vooruit lopen: in Nederland het is 4G-netwerk nu de norm.  De ‘3’ of ‘4’ geeft aan van welke generatie de internetverbinding is. 4G is dus van de 4e generatie. 

Niet alle toestellen ondersteunen 4G, dus als u een nieuwe mobiel gaat kopen en u wilt supersnel internetten, moet u hierop letten bij de aanschaf. Gaat u voor de laatste modellen, dan zult u hier geen probleem mee hebben.

Vrijwel alle mobieltjes die nieuw op de markt komen zijn voorzien van de mogelijkheid om 4G in te schakelen. Het is nog heel nieuw, maar er is in Nederland zelfs 4G+, wat nóg sneller is dan 4G. Er zijn slechts enkele providers die 4G+ aanbieden, dit zijn KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. In dit artikel focussen we ons op het 4G-netwerk.

Wat is 4G?

4G maakt gebruik van de 3GPP LTE standaard (Long Term Evolution), maar is eigenlijk niet echt een 4G-verbinding, het is om precies te zijn een 3,9G-verbinding. Een échte 4G-verbinding heeft de geavanceerdere verbinding (LTE advanced) nodig, dit is dan eigenlijk de 4G+, die we eerder al even noemden.

Er zijn in Nederland 4 providers die een eigen 4G-netwerk hebben, namelijk dezelfde aanbieders die ook 4G+ aanbieden. Andere providers kunnen wel 4G aanbieden, maar hierbij maken zij gebruik van het netwerk van één van de providers met een eigen 4G-netwerk. In Europa maakt 4G gebruik van de volgende frequenties: 800/900/1800/2100/2600 MHz.

4G bellen

Nu moet er nog gebruik gemaakt worden van het 3G-netwerk als u iemand wilt bellen. Binnenkort gaat dat ook al via 4G, wat betekent dat uw telefoonverbinding nog sneller en helderder is. dat komt door de HD-geluidskwaliteit en de snellere verbinding. Wat ook fijn is, is dat er bij 4G-bellen tegelijkertijd ook van het 4G-datanetwerk gebruik gemaakt kan worden, waardoor schakelen tussen bellen en videobellen naadloos verloopt.

Slecht mobiel bereik op 3G/4G?

De vier providers zijn langzaamaan begonnen met het uitrollen van de 4G-dekking over heel Nederland. Daarbij is begonnen met proeven in en rond Amsterdam in 2013. Langzaam is dit gebied uitgebreid naar de rest van Nederland, wat in 2014 klaar was. Vanaf dat moment zijn alle providers langzaamaan 4G gaan aanbieden aan hun klanten.

Sommige providers gebruiken het 4G-netwerk standaard voor alle abonnementen, sommigen bieden speciale 4G-bundels aan. Hoewel er in het hele land inmiddels 4G-internet voor mobiele apparaten beschikbaar is, kan het toch nog zo zijn dat er in bepaalde gebieden een slechte dekking is. Dat kan bijvoorbeeld waar weinig mensen wonen.

Versterk uw signaal met een 3G of 4G antenne

Ondersteunt uw mobiele toestel wel 4G, maar woont u in een gebied waar een slechte dekking is? Dan kunt u gebruik maken van een LTE router in combinatie met een 3G of 4G-antenne. Hiermee kunt u het signaal van buiten versterken en ervoor zorgen dat u tóch gebruik kunt maken van het 3G / 4G-netwerk. Dit is bijvoorbeeld ook handig wanneer u op de camping zit in een gebied met slecht bereik.

GRATIS VERZENDINGGRATIS VERZENDING

Altijd gratis verzending bij Signalwave, ook bij kleine bestellingen.

NIET GOED GELD TERUGNIET GOED GELD TERUG

Alle geleverde goederen kunnen binnen 30 dagen retour worden gezonden.

5 JAAR GARANTIE5 JAAR GARANTIE

Onze antennes worden geleverd met 5 jaar omruilgarantie.


Antenne keuze

Een goede buitenantenne kan de datasnelheid van uw 4G, 3G of 2G router fors verbeteren. Het is wel zaak om de juiste antenne te kiezen. Antenne keuze >>


Links